28 de maig del 2008

Visita a l'Impremta Saladrigues

El passat dimecres 28 de maig, amb moltes ganes (i amb amenaça de pluja), tots els alumnes de primària de la nostra escola, ens vam desplaçar fins a l'Impremta Saladrigues de Bellpuig.

Al "hall" de l'edifici ens van rebre el Francesc, la Blanca i el Jose, i ens van presentar breument perquè existeixen les impremtes i com han canviat amb el pas dels segles.

Fins i tot vam poder tocar les primeres "formes" tallades en fusta (i més tard fetes de ferro) que servien per sucar en tinta i fer les diferents còpies d'un mateix document (o dibuix).

Un dels plats forts va ser veure "la guillotina" tan moderna que utilitzen a l'impremta en acció. Tallant un bloc de fulls de més d'un pam de gruix. Vam quedar bocabadats! I també una de les impremtes més antigues! Quina diferència!

Per acabar la visita, vam entrar en una sala on hi havia una màquina molt gran, que tenia una espècie de cinta transportadora... i ens va "transportar" en pocs segons un munt de llibretetes de regal acabades d'imprimir perquè ens les enduguéssim de record. Amb una fotografia de tots nosaltres! Quin detall!