24 de febrer de 2010

CARNAVAL 2010

CARNAVAL 2010

Vam començar la setmana molt divertida i entretinguda. Cada dia el Rei Carnestoltes ens demanava que portéssim una cosa diferent.
Aquí en teniu algunes demostracions.El Carnaval és una celebració que pertany al culte lunar. Per aquest motiu, és una festa mòbil. Aquesta s'ha d'emmarcar dins un cicle sencer amb sentit propi, el cicle que precedeix la Quaresma.

Per tal de situar el Carnaval en el calendari, hem de buscar la primera lluna plena posterior a l'equinocci de
primavera, el 20 de març. El diumenge següent és Diumenge de Pasqua i el diumenge de la setmana anterior és Diumenge de Rams. A partir d'aquest últim comptem quaranta dies enrere i tenim el Dimecres de Cendra, el primer dia de Quaresma i últim de Carnaval. Així, doncs, Dimecres de Cendra es mourà entre el dia 4 de febrer i el 10 de març, mentre que el Dijous Gras ho farà entre el 29 de gener i el 4 de març.

Actualment el Carnaval s'ha convertit en una festa popular de caràcter lúdic. On tota aquesta llibertat extrema prèvia al temps de quaresma agafa forma en un sol individu, en
carnestoltes, que és el Rei del Carnaval.

La tarda va començar divertidíssima... alguns pares i mares van venir a les classes per ajudar els seus fills i filles a decorar les disfresses que lluirien durant la tarda.

Tot seguint el lema del curs sobre l'esforç, ens hem disfressat d'esportistes. Educació infantil d'atletes, Cicle Inicial de genets, Cicle Mitjà d'snowboards i Cicle Superior de tenistes.

Quins esportistes!!! FER ESPORT ÉS SALUT!!!


VISCA EL CARNESTOLTES!!!
Publica un comentari a l'entrada