23 de març del 2010

Recés Montblanc.

Una vuitantena de mestres de les escoles Vedruna de la província de Tarragona ens hem reunit a Montblanc el dissabte dia 20 de març per participar en el 9è recés d'educadors/es Vedruna amb el lema: "esforç i constància en Joaquima de Vedruna".

Hem començat la jornada amb un power-point del text d'en Joan Maragall : "elogi del viure", que ens parla d'estimar la pròpia vocació i esforçar-se en el treball de cada dia com si tot el que hom pensa, diu o fa en depengués la salvació de la humanitat. Si cadascú fa el seu deure amb amor, a casa seva, el món funciona tot sol.


La Germana Maria Antònia Gilibets ens ha donat a conéixer una de les rutes Vedruna, el poble de Montblanc,possiblement l'últim lloc on Joaquima va estar pocs mesos abans de morir. Hem visitat l'hospital amb un petit i bonic claustre i l'escola, (aquesta última fou enclavada en diferents edificis) que són les dues fundacions de la Congregació de Germanes, el pont vell i l'esglèsia de Sant Miquel i Santa Maria.




Hem acabat la jornada amb una eucaristia, a la capella de l'escola presidida per mossén Palacín.



Des d'aquest blog volem donar les gràcies a l'escola de Montblanc per la seva acollida i a les Germanes, en especial a la germana Maria Alòs, que ens va ajudar en la organització i la germana Marta que ens va endolcir el matí amb una bona xocolata desfeta.