5 de maig del 2011

Creu Sant Jordi

El divendres dia 29 d'abril, a l'escola de l'Escorial de Vic, es feu extensiva a totes les escoles Vedruna de Catalunya la concessió de la Creu de Sant Jordi amb que la Generalitat honora a les entitats i persones que es distingeixen pel seu compromís envers Catalunya.






La Germana Mabel Burgès adreçà unes paraules de reconeixement per la tasca feta en el camp de l'educació, de la sanitat i de l'assistència social per tot el col·lectiu Vedruna i encoratjà a tot l'equip educatiu Vedruna a donar una resposta diferent a la societat actual:
Si vivim un temps on l'individualisme és patent i es busca la satisfacció immediata, nosaltres, les Escoles Vedruna volem viure una història de solidaritat.

Si avui ens agrada la vida fàcil i ens deixem elluernar per l'exit ràpid. Nosaltres volem impulsar la història de la tenacitat, de la paciència, de l'esforç, per tirar endavant.
Si estem marcats pel materialisme, pel diner i les modes. Nosaltres volem viure la història de la descoberta de valors, l'experiència de la interioritat

Si estem recelosos davant "els diferents". Nosaltres volem viure la història de l'acollida, de l'acceptació, de la integració, de la comprensió de la pau.

Si vivim la història de la incertesa, de la por de la inseguretat. Nosaltres volem aprendre i ensenyar a viure una altra història: la de la confiança en la gent i en nosaltres mateixos, la història de la fraternitat i el compromís amb la terra.

viure i ensenyar a viure d'aquesta manera és EL nostre GRAN REPTE.

La Germana Narcisa Fiol, general de la Congregació encoratjà a continuar amb il·lusió i encert la tasca educativa i afegí que en el món Vedruna sigui en el lloc que sigui, a prop o lluny, en la nostra terra o en terres llunyanes, es viu i es respira aquest caliu d'acolliment, de recerca i vivència de valors, d'estimació pels infants i de compromís pels més febles.
L'acte comptà amb la presència de el Sr. alcalde de Vic i amb la regidora de cultura antiga alumna de l'escola de l'Escorial de Vic.
Participem tots d'aquesta celebració.

FELICITEM-NOS!!!