31 de maig del 2011

SANTA JOAQUIMA

DIMARTS 24 DE MAIG

CELEBREM LA FESTA DE SANT JOAQUIMA

El diumenge 22 de maig és la festa de Santa Joaquima però com que era diumenge, a la nostra escola l'hem celebrada el dimarts 24 de maig.
Hem començat el dia amb una eucaristia, presidida per mossèn Alfons que comptà amb la participació d'alguns pares, tots els professors, Germanes, alumnes des de 3 anys als dotze anys i fins i tot alguna ex-alumna.

Els nens i nenes de cadascuna de les classes, han presentat alguns dels objectes que fan referència a la vida de Joaquima quan era nena, de casada i durant la seva vida religiosa:
el teler amb el que aprenia a brodar, un dibuix de la casa del Manso Escorial on va viure a Vic, un arbre que va plantar al jardí de casa seva junt amb el seu marit, en Teodor, unbressol que simbolitza  els nou fills que van tenir el matrimoni, una carta doncs Joaquima escribia moltes cartes que estan recollides en el seu epistolari , les escrivia al seu marit, als fills, al pare Esteve, al bisbe, a les Germanes de d'altres comunitats, una creu que és signe de les seves estones de pregària a les golfes de casa seva i a l' esglèsia, un cistellamb llonganisses que enviaba al seus fills quan feia la matança del porc, confitura de casa, pa, llibres i roba. Una campana i una creu roja que vol dir les escoles i hospitals que va fundar Joaquima i un cavall de cartró que vol evocar el ruquet que feia servir Joaquima per desplaçar-se d'un lloc a l'altre, d'una escola a l'altra.

Com a lectura hem escoltat i vist un power point amb frases de Joaquima que fan referència a ESTIMAR, ESTAR CONTENTS, FER LA FEINA BEN FETA I SER CONSTANTS.

L'evangeli que hem escoltat també feia referència a com n'és d'important estimar.   

Les pregàries i les ofrenes foren presentades i llegides per dos nens i nenes de cada classe, algun pare, ex-alumna i professora, fent referència a alguna cosa treballada al llarg del curs.

Els cants anaren acompanyats per la guitarra del Sr. Rafel i dirigits per la senyoreta Inès.



Feia goig de veure tants nens i nenes amb les cares contentes i amb ganes de cantar i participar. Ha estat el començament d'un dia important per tota l'escola.