3 d’agost del 2011

FORMACIÓ VEDRUNA


Al llarg d'aquest curs 2010-2011 les 36 escoles Vedruna d'arreu de Catalunya amb més de 1.300 mestres han participat en un curset de Formació Educativa que feia referència a "Metodologies actualitzades, actives i creatives, recolzades en la valoració de l'esforç i el treball ben fet". 
La cloenda del curset es feu el dilluns dia 27 de juny on es reuniren a Sitges tots els professors participants.
L'acte comptà amb la presència del Dr. Salvador Cardús qui ens explicà que "tot educa" encara que no sempre en la direcció que esperem o suposem que fa. D'aquí rau la importància de posar més èmfasi en la manera de fer les coses, en viure i donar a conéixer un estil de vida que permeti respondre als desafiaments de la vida social, que no pas fer molts discursos retòrics de com s'ha de viure i per tant és més convenient parlar de virtuts que de valors i posar més l'accent en la pràctica, en els hàbits, que en la retòrica que els justifica.
El  Sr. Salvador Cardús feu esment d'uns desafiaments de la nostra societat i d'uns consells a seguir.
Desafiaments
  • un futur incert que cal afrontar amb il·lusió.
  • un món obert a la diversitat que ens fa canviar les maneres trqdicionals de fer i reflexionar en les metodologies que utilitzem.
  • una societat en crisi  a la que cal plantar cara deixant de banda el benestar material i pensant en una confortabilitat espiritual.
  • cal veure la crisi econòmica com una gran oportunitat pels educadors. Es fa necessari deixar de protegir els nostres fills i alumnes i valorar en ells ell'esforç i eltreball ben fet, el compromis socvial i l'esperança en la capacitat de la humanitat per construir un futur millor
8 consells
  • que els mestres tinguin capacitat de resposta als desafiaments i prou autoestima per encarar-se a les dificultats.
  • cal crear hàbits i disciplines amb objectius educatius.
  • educar exigeix la capacitat d'admiració davant la bellesa, la raó, la ciència, la paraula
  • fer una bona anàlisi de la realitat amb una mentalitat oberta i racional.
  • una bona feina docent exigeix una bona organització i un treball ben fet.
  • no hi ha bona educació sense bona comunicació capaç de de desfer els conflictes escolars.
  • cal valorar l'esforç ben entès que porta a aconseguir uns objectius lloables.
  • és precís orientar cap a un compromís social.

L'acte també comptà amb la presència de la Consellera d'Educació Sra Irene Rigau i de Tomy Pastrana responsable d'educació Vedruna.
Per tal de cloure la jornada un centenar de professors  de les diverses escoles Vedruna cantaren la cançó Ítaca acompanyats per l'orquestra de cambra integrada per alumnes de les nostres escoles amb poesia i coreografia que ens encoratjava en la nostra important i compromesa tasca educativa.

Qui vulgui veure els vídeos de la jornada i els vídeos relitzats pel professorat referents a l'esforç i el treball ben fet dins la tasca educativa ho pot fer a:

http://www.youtube.com/user/EscolesVedruna#p/u