23 de maig de 2012

SANTA JOAQUIMA

DIADA DE SANTA JOAQUIMA 22 DE MAIG

Avui és la festa de la nostra fundadora Joaquima de Vedruna i hem començat el dia junts fent una eucaristia, tot recordant als nens i nenes la tasca i l'estimació de Joaquima vers l'educació de les nenes, la cura i companyia als malalts, l'ajuda als més pobres i necessitats 
i l'estima i dedicació a la seva família i a la comunitat de Germanes.
Us convidem a veure el vídeo que vam presentar com a lectura perquè els nens, professors i pares poguessin reflexionar sobre la importància d'acollir a tothom.
EUCARISTIA DE SANTA JOAQUIMA 2012

INTRODUCCIÓ

Avuiés un dia de festa per totsnosaltres i per aixòenshemreunit tota l’escola, tots,grans i petits, juntambunsquants pares per celebrar la diada de Santa Joaquima.
Fixeu-se bé en el que ensdiuJoaquima:

“Podeu estar segures que el bon Jesús us ha escollit per a treballar molt a la seva vinya, és a dir, cultivar tendres plantes i tenir cura dels desvalguts”. (8)

Joaquima de Vedruna va dedicar la seva vida a tenir cura... primer de la seva pròpia família i després de totes les persones que van formar part de la família Vedruna arreu de Catalunya.
Ara som nosaltres els qui tenim cura, vetllem per continuar fent present el missatge i la tasca de Joaquima.
Tots nosaltres tenim persones properes: la família, els amics, els companys de l’escola, els mestres, els monitors... de qui hem de tenir cura. Què vol dir tenir cura? Què ens demana? Què ens exigeix? I també hi ha persones que tenen cura de nosaltres: Ens n’adonem? Els hi agraïm? O posem preu a cada atenció que tenim amb els altres?
(Portarem a l’altar una flor amb quatre pètals on hi hagin simbolitzades l’estimació per la família i per les companyes, el treball en els hospitals, l’ajuda als pobres i l’esforç per educar. al botó del mig hi posarem un dibuix o foto de Joaquima.
Aquesta flor l’anirem ampliant en el moment en que cada cicle faci la seva pregària i ofrena a mode de compromís)
-       Joaquima i Teodor van tenir 9 fills. Els estimaven i procuraven que tinguessin tot el que necessitaven i estiguessin contents.
-       Joaquima també va estimar les noies que la van seguir i juntes van estar contentes d’ajudar a tothom qui ho necessitava.
-       Joaquima visitava els hospitals i feia companyia als malalts i procurava que no els faltes res.
-       Joaquima cada dia obria la finestra de la cuina de casa seva per  repartir menjar, parlava  i portava alegria a les persones més necessitades.
-       Joaquima volia que totes les nens poguessin tenir una educació, que aprenguessin a llegir i escriure, a créixer estimant als altres i a conèixer i estimar Jesús.

CANT D’ENTRADA:                        Lloat sigueu, oh Senyor nostre

CELEBRACIÓ DEL PERDÓ

Per les vegades que no agraïm l’estimació i l’ajuda dels pares
Senyor tingueu pietat

Per cada vegada que fem un favor esperant a canvi un premi
Crist tingueu pietat

Et demanem perdó Senyor per les vegades que ens hem discutit o barallat amb els companys i companyes impulsivament, sense pensar en les conseqüències.
Senyor tingueu pietat


SALM                                                La bondat i l’amor del Senyor duren per sempre

LECTURA                                         Video:quatroesquinitas

AL·LELUIA                                       Al·leluia

EVANGELI

 Tal com el Pare m'estima, també jous estimo a vosaltres. Manteniu-vos en el meu amor. 10 Si guardeuelsmeusmanaments, usmantindreu en el meu amor, tal comjo guardo elsmanaments del meu Pare i emmantinc en el seu amor.
11 »Us he dittotaixòperquè la mevajoiasigui també la vostra, i la vostrajoiasigui completa. 12 Aquestés el meumanament: que usestimeuelsunsalsaltres tal comjous he estimat. 13 Ningú no té un amor més gran que el quidóna la vida pelsseusamics. 14 Vosaltressouelsmeusamics si feu el que jousmano. 15 Ja no us dic servents, perquè el servent no sapquè fa el seu amo. A vosaltresus he ditamicsperquèus he fetconèixertotallò que he sentit del meu Pare. 16 No m'heuescollitvosaltres a mi; sócjoquius he escollit a vosaltres i us he confiat la missiód'anarpertotarreu i donar fruit, i un fruit que duri per sempre. I totallò que demanareu al Pare en nommeu, ellushoconcedirà. 17 Aixòus mano: que usestimeuelsunsalsaltres.


HOMILIA

PREGÀRIES-OFRENES

Cada curs fa una ofrena i pregària sobre un dels quatre símbols de servei  de Joaquima que estan simbolitzats en els pètals de la flor:

EI:                   amor als pobres
CI:                   treball en els hospitals
CM:                 educació de les nenes
CS:                 estimació a la família i companyesPresentem  damunt la taula el PA i el VI que signifiquem l’esforç pel treball ben fet i l’alegria de la festa.
Et demanem Senyor que en cap llar no hi falti menjar i que si algun company està trist sapiguem portar-li alegria.
Preguem al Senyor


CANT                                                Sant, Sant, Sant

CANT                                                Pare Nostre que esteu en el cel

CANT DE LA PAU               Somnis d’infant

CANT DE COMUNIÓ                      Eternitat

CANT DE COMIAT              Himne de Santa Joaquima