5 de març del 2013

EL DAVID SERRA VE A LA NOSTRA ESCOLA

El divendres dia 1 de març va venir a la nostra escola el senyor David Serra Ripoll, de 43 anys d’edat que va néixer a Vilanova de Bellpuig i actualment viu en el nostre poble, Bellpuig. És el pare de l’Alba de segon i de la Mariona de sisè de l’escola.


 

 



Va venir a explicar-nos la seva gran i fantàstica experiència d’haver participat en el Dakar 2013, el gener d’aquest any, en el qual va haver de fer una travessa amb moto per Perú, Xile i Argentina.

Va venir amb la seva súper moto i molts altres objectes que ens va ensenyar i ens va fer una gran explicació a tots els alumnes a la sala les Fonts.

Primerament va signar en el llibre d’honor de l’escola, que és el llibre on hi signen persones importants que han passat pel nostre centre i, haver participat en el Dakar com a únic representant de tota la província de Lleida, el fa ser força important.

Quan va començar es va presentar i seguidament ens va projectar un vídeo amb imatges perquè ens féssim una idea del què era el Dakar. Després ens va anant ensenyant fotos seves mentre ens explicava en què consistia la travessa.

Ens va explicar el seu dia a dia. El Dakar dura quinze dies i és molt i molt dur. Cada dia havien de reparar la moto, redactar la ruta del dia següent. Mentre feia la travessa ben just menjava alguna barreta energètica. Majoritàriament bevia aigua i prou. Fins i tot no tenia temps de parar ni a orinar. Aquest fet va sorprendre molt els alumnes.

Ens va ensenyar tota la indumentària que portava a sobre per protegir-se de qualsevol ferida si tenia un accident: genolleres, protecció per l’esquena, casc, collarí...

Ens va explicar també el procés d’inscripció al Dakar, així i com també que havia de passar unes proves per poder ser admès.

Amb les seves explicacions entenedores els alumnes van comprendre què passava quan algun participant es perdia o prenia mal, com funcionava el GPS, com actuaven els avions...

No cal dir doncs que va ser una sessió molt enriquidora on vam comprendre que amb esforç, entrenament, constància, il•lusió i entusiasme es pot aconseguir el que es desitja, si més no intentar-ho.

Moltes gràcies David i..... FELICITATS!!!!