23 de maig del 2013

LA CLARA ESPINA DE TERCER RECULL EL PREMI DEL CONCURS BÍBLIC

Com cada any la nostra escola participa en el Concurs Bíblic de dibuix i de redacció i, aquest cop, la Clara Espina de tercer del nostre centre ha estat guardonada amb un dels premis que otorga la Federació de Cristians de Catalunya "Grup Avant" de  Terrassa i que enguany tenia com a tema "Jo, amb les obres, et mostraré la meva fe".
 
La Sala d'Actes de l'Escola Arrels II de Solsona va acollir el passat dissabte 18 de maig al migdia el lliurament dels premis corresponents al XXVIII Concurs Bíblic de Catalunya.
 
A l'acte de lliurament dels premis, hi van assistir l'alumnat, professorat i representants de les escoles i va ser presidit pel vicari general de Solsona, Mn. Joan Casals i la delegada d'Ensenyament de la diòcesi, Teresa Gené.

Després de veure un audiovisual que reflexionava sobre el treball fet al voltant del tema del concurs bíblic d'enguany, Mn. Joan Casals donà la benvinguda als assistents, que recordà, com diu el lema del concurs d'enguany, que "les nostres obres manifesten la Fe, i més en aquest Any de la Fe" i que la Fe, com va dir el Papa Benet XVI, "és l'enamorament d'una persona", manifestat en Jesús de Natzaret, que ens mostra tot un estil de vida, a través de les seves obres al servei de la persona humana i de les comunitats socials. Casals va subratllar i agrair la tasca de la Federació de Cristians de Catalunya i el Grup Avant, que des de fa 28 anys convoca un concurs que ajuda a conìxer Jesús entre els escolars de Catalunya, amb "un compromís atent i generós", per la seva presència en la societat catalana i l'església de Catalunya, "portant la paraula de Déu", perque arribi a tothom des de les comunitats parroquials i les escoles. Casals també va tenir paraules d'agraíment pels mestres i professors, i especialment per als pares i mares, per ajudar a crèixer els fills des d'una vessant cristiana, o no tant cristiana, però, reconeixent que els valors de Jesús de Natzaret identifiquen la nostra cultura, ja que no podem negar que "tenim una cultura i una identitat pròpia fonamentada en el Cristianisme."

Per la seva part, la delegada d'Ensenyament, Teresa Gené, felicità el compromís de mestres i escoles que han fet l'esforç de participar al concurs bíblic. Gené va donar també algunes xifres referents a la participació al concurs: En el concurs bíblic general han participat 40.219 treballs. Al concurs bíblic de redacció, 1.069, al concurs de dibuix 22.545 i en el concurs informàtic 707. A nivell de bisbat de Solsona, "estem contents" per que respecte a l'edició anterior, enguany s'hi han adherit al concurs 15 centres més, que suma un talt de 60 centres educatius inscrits al concurs bíblic.

Tot seguit es procedí a lliurar els premis a l'alumnat i a les escoles participants, provinents d'arreu del bisbat: Tàrrega, Berga, Bellpuig, Mollerussa, Cardona, Navàs, Puig-Reig, Sant Jordi de Cercs, Cervera, Gironella i Solsona.

MOLTES FELICITATS CLARA!!