11 de juny del 2013

DE COLÒNIES

P4 I P5 DE COLÒNIES A LA MANREANA. JUNEDA

Ben equipats amb motxilles maletes, bosses, gorres i fulards, els nens i nenes de P4 i P5 ens vam enfilar cap a l’autocar d’en Manel, el padrí del Nil i el Genís, directe cap a la casa de colònies de la Manreana.
Allí ens esperaven els monitors que ens van ajudar a portar els nostres equipatges fent drecera cap a la casa.
Un cop instal·lats ens van explicar les normes de la casa i vam encetar un joc de l’oca superdivertit que ens ajudà a conèixer els entorns de la casa, l’hort, la granja i tots els animals que s’hi mouen i canten.
Vam fer dos tallers un el dijous i l’altre el divendres. Vam aprendre a fer pa, si haguéssiu vist quin estil tenim a amassar i enfarinar, us en faríeu creus, fins i tot en la samarreta i els pantalons se’ns notava que havíem fet de pastissers. Després vam posar llenya al forn i ja tenim el pa que els de P5 ens vam menjar per dinar i els de P4 ens vam emportar a casa.
L’altre taller el vam realitzar visitant els animals de la granja, coneixent les seves característiques, sabem que l’estruç és l’animal de la granja que més corre, vam veure com donaven llet a un vedell petitó, vam poder diferenciar els ponis dels cavalls, reconeguérem el gall pel seu plomatge a la cua i sentirem cantar les gallines fins i tot el paó ens feu una reverència estenen la seva cua de mil colors.
Ah! Vam trobar unes ungles de cavall, que ens vam emportar a casa.
Quin xivarri a la nit, amb les llanternes, buscant lluernes....., i el conte del caragol  i l’herba de poliol, després no hi havia que s’adormís. A la fi tots caiguérem rendits fent fotos amb els pijames i amb el petó de les senyoretes.
El menjar era just el que ens agrada, macarrons, arròs, pollastre, peix, gelat i poma, i el iogurt de la casa...... boníííííssim, de pura llet de vaca.
Com a plat especial la passejada en carro i el gronxador de corda, i la Taca el gos de la granja, ens animaren els dos dies.