22 d’abril del 2014

XERRADA DEL SENYOR JOSEP PONT A L'ESCOLA


Aquest dimarts dia 22 i com a acte dins la Setmana Cultural dels alumnes de cicle Superior, ha vingut a la nostra escola el senyor Josep Pont  que va ser alumne del nostre centre i que ara és el padrí dels alumnes Isaac i Oriol. El senyor Pont també va ser alcalde de Bellpuig, diputat al Parlament de Catalunya i President a la Diputació de Lleida.

Aprofitant la trajectòria del senyor Pont i continuant amb la celebració del Tricentenari de 1714, ens ha explicat quin ha estat l’enllaç entre la pèrdua de les llibertats dels catalans a partir del Decret de Nova Planta de 1714 i la recuperació d’aquestes amb l’aprovació de la Constitució Espanyola el 1978 i de l’Estatut d’Autonomia el 1979.

També ens ha explicat quina ha estat la seva experiència  dins el món de la política catalana i el dret i el deure dels catalans i catalanes a preservar la nostra identitat com a poble.

Els alumnes han estat molt atents a les explicacions i també han respost molt adequadament diverses preguntes que ens ha fet el senyor Pont com, per exemple, quins tipus de governs coneixem.

Ha estat una xerrada molt enriquidora pels alumnes  que han ampliat i profunditzat notablement els coneixements sobre aquest tema.
Des d'aquí volem donar les gràcies al Senyor Josep per la gran explicació que ens ha fet així i com també per la seva dedicació i el seu temps.