28 de novembre del 2014

PROJECTE DE LA SANG

A la nostra escola aquest curs hem endegat un projecte humanitari i engrescador.
 Estem treballant el PROJECTE DE LA SANG.

L’eix d’animació que ha encetat aquesta activitat ha estat LA CURSA DELS DONANTS DE SANG, on pares i mares, fills i filles, padrins i padrines, veïns i simpatitzants i corredors habituals de curses han participat en una cursa solidària al circuit de Montperler de Bellpuig. La cursa es pogué dur a terme gràcies a la col·laboració conjunta de l’Associació de Donants de Sang de l’Urgell, l’AMPA de l’escola Vedruna Bellpuig i l’Ajuntament de Bellpuig.

                                 

Un cop acabada la cursa i refetes les forces amb fruites del temps i de proximitat com peres i pomes de l’Urgell, tothom qui ho desitjava es podia dirigir a les unitats mòbils de donants de sang.
El temps no acompanyà massa però cap dels participants es feu enrere i amb el somriure al semblant tothom acabà la cursa o la caminada popular.
Uns dies abans fórem convidats al programa Cafeína que emet TV Lleida on la mestra Inès va explicar la magnitud del Projecte en general i de la Cursa en particular junt amb Albert Cabello membre de la junta de Donants de Sang de Bellpuig i Josep Maria Civit membre de la l’AMPA Vedruna Bellpuig.

                                   
Com a cloenda de la cursa i com una de les moltes activitats que s’han dut a terme al llarg del trimestre el passat dimecres 12 de novembre ens visitaren uns quants membres de l’Associació de Donants de Sang de l’Urgell , acompanyats pel President de la Federació Catalana de Donants de Sang per tal d’explicar als infants la importància de ser solidaris i fer donacions de sang a fi de cobrir les necessitats hospitalàries, doncs la caducitat de la mateixa és molt elevada. L’acte contà amb l’assistència de la Regidora d’Esports i Sanitat de l’Ajuntament de Bellpuig

Tant els més menuts de l’escola com els més grans es feren ressò de les activitats i projectes que l’Associació de Voluntaris du a terme i de com es pot donar sang, quan i en quines condicions. Els nens i nenes escoltaren amb molta atenció tots els detalls i feren les preguntes pertinents per satisfer la seva curiositat i aprenentatge.


Els més menuts de la casa gaudiren amb la presència de la Sra. Angeleta a qui se li ha dedicat la figura de la Geganta de la Sang en reconeixement a la seva tasca de col·laboració com a voluntària.