24 de març del 2015

PASTORAL. TUTORIES DE QUARESMA

Tota l'escola des dels petits fins els més grans ,

hem realitzat diferents jocs i tutories que ens ajuden a fer el camí cap a la Pasqua.

Aquest any , hem fet un camí amb els cinc sentits:

1a setmana

·         L’oïda, és el primer dels sentits que es desenvolupa, un fetus de quatre mesos ja hi sent, i és el darrer dels sentits que perdem.

·         L’oïda ens permet estar atents al nostre entornescoltar ens apropa als altres. I al contrari, quan una persona va a la seva, diem que fa el sord.

2a setmana

·         La vistaVeure i fixar-se són activitats que fem amb els ulls, però també diuen que són el reflex de l’ànima. No veiem només els objectes, les persones, els esdeveniments; els veiem segons com els interpretem.

3a setmana

·         L’olfacte. Sovint encara que alguna cosa tingui bona aparença el nas ens diu que fa pudor; i altres, tot i que els ulls no ho aproven la flaire és deliciosa. És un sentit subtil i delicat que descobreix el que està amagat, revelador.

4a setmana

·         El gust és un sentit molt personal, ja se sap, hi ha gustos per a tot. Però no tothom té el mateix gust. És un gust quan la gent participa i s’implica.

 5a setmana

·         El tacte ens apropa als altres i al nostre entorn. Quan una persona no es relaciona bé amb els altres, diu les coses malament, sense cuidar les paraules diem que no té tacte. Tenir tacte és ser sensible, estar atent, compartir, ajudar...Sentir-se bé i fer sentir bé.


            Proposem cada setmana una activitat que convida a viure, pensar i actuar a l’estil de Jesús de Natzaret.

BON CAMÍ CAP A LA PASQUA