26 de març del 2015

PROJECTE APILO A CINQUÈ

Avui dijous dia 26 de març a la classe de cinquè ha vingut el Jordi a explicar-nos què és i en què consisteix el projecte Apilo al qual participa la nostra escola.
Es tracta de conscienciar la gent de la importància de reciclar les piles. Sis-centes escoles de tot Catalunya s'han sumat a aquest projecte i participaran en un concurs on guanyaran les tres escoles que més piles aconsegueixin reciclar. 

Quan el Jordi ens ha explicat en què consisteix el projecte hem passat a la part pràctica d'aquest. Ens ha explicat com funciona una pila amb la gran peculiaritat que el fil conductor eren ni més ni menys que els propis alumnes. Posaven les mans sobre una placa i es veia com realment hi havia corrent. Primer ho han fet de manera individual i després donant-se les mans per crear una cadena entre tots els alumnes. Després de veure que nosaltres tenim corrent hem fet un altre "experiment".

Hem clavat en una llimona una moneda de cinc cèntims i un clau galvanitzat. Seguidament hem posat l'extrem d'un cable conductor de corrent a la moneda i la pinça de l'altre extrem del cable al clau  i quina ha estat la nostra sorpresa quan hem vist que s'encenia la llumeta vermella!!!

Per acabar la sessió el Jordi ens ha projectat un power point amb imatges i dades molt importants sobre el reciclatge de les piles i la gran importància que té fer-ho.

Ha estat una classe molt interessant i tots ens hem conscienciat molt que hem de reciclar les piles i les bateries!!!