18 de maig del 2016

LLEGIM POEMES EN DIFERENTS IDIOMES

Una de les activitats programades per la celebració de la diada de Sant Jordi a la nostra escola, va ser la lectura d’un poema en diferents idiomes. Cal donar les gràcies a la Biblioteca de Bellpuig  per facillitar-nos el poema  escrit per Olga Xirinacs, que porta per títol “Preneu les roses"  traduït a vint llengües, .  L’autora  va escriure aquest poema per celebrar el Dia Mundial de la Poesia proclamat per la UNESCO que és el 21 de març.
Vam demanar la col·laboració  a familiars d’alumnes i exalumnes  de l’escola perquè vinguessin a llegir el poema amb  la seva llengua vehicular. Les col·laboradores van acceptar amb il·lusió i entusiasme la nostra proposta.
A la tarda de la diada la padrina del Biel i l’Eloi , la senyora Montse Esqué, ens va llegir el poema en català, la senyora Pilar Aristizábal, mare de tres exalumnes, el va llegir en castellà, la senyoreta Inés Juanpere va fer-ho en anglès, la senyora Ilham Ghazohuane, mare de la Sabrine i la Rim va llegir-lo en francès i també en àrab, la Farzana Afroz, mare del Nahin, el va llegir en indi i la mare de la Carla i el Carlos, la senyora Maria Elena Mihut, va llegir-lo en romanès.



Moltes gràcies  a totes les lectores que han fet possible que, a través de la poesia, es produís un acte multicultural i una gran festa de la paraula i de les lletres.