15 de maig de 2013

ANIMACIÓ LECTORA A CICLE MITJÀ I CICLE SUPERIOR


Tal i com us vam anunciar en el blog,  el dimecres dia 15 de maig va venir a la nostra  escola en Gabriel Solans, actor de la companyia de teatre el Sidral de Lleida a realitzar un taller de teatre per tal de parlar, profunditzar i ampliar els coneixements sobre els llibres de lectura que hem llegit aquest trimestre. Les activitats han estat realitzades en castellà ja que l’animació lectora que es duia a terme era sobre les lectures en castellà que s’han fet aquest trimestre a cicle mitjà i cicle superior.

El llibre que han llegit els nens i nenes de quart es titula “Escobasvoladoras”de l’ autora ANN JUNGMAN.
En Gabriel els ha portat amb la imaginació a convertir- se en bruixes i bruixots per uns quants minuts. Cadascú s’ha posat un nom i ha pensat un encanteri bo i un altre de dolent. Després calia inventar-se les paraules màgiques per desfer l’encanteri dolent i quedar-se només amb el bo.
Han passat una estona màgica i difícil d’oblidar.Algo raro està pasando “ de Paz HurleBecherés el llibre que han llegit els nens i nenes de tercer.
Ells també han passat una estona divertida amb l’activitat que els ha fet fer en Gabriel.
Per uns moments s’han convertit en mags i magues amb uns noms molt originals que s’han posat cadascú. Després han hagut de pensar i representar una actuació molt original . Aquests mags i magues ens han sorprès amb un espectaclesuperior a molts mags famosos que veiem per la televisió.
No cal dir que el temps ha passat molt de pressa.


Els alumnes de cinquè hem començat l’activitat responent a diferents preguntes que el Grabiel ens  formulava sobre el llibre que hem llegit “ UN ESTRAÑO EN CASA “ de l’autora Pilar Lozano Carbayo. Sobretot ens ha fet preguntes on la resposta era diferent segons l’opinió i criteri de cada alumne. Eren respostes obertes que ens han fet pensar molt. Se n’han tret conclusions ben diferents i totes amb el seu raonament.

També ens hen inventat una història molt divertida sobre “Pedro y Juan”, protagonistes als quals els anaven passant coses molt curioses. Ja per acabar, ens hem posat en grups de tres per escriure i redactar una manera per tal de fer marxar ben lluny en Jabruk, el protagonista del llibre. Han sortit maneres molt originals.Els alumnes de sisè també hem començat l’activitat responent preguntes sobre el  llibre que hem llegit: “ EL JOVEN GULLIVER” de l’autor Vicente Muñoz. Ens ha preguntat com comença el llibre, si ens creiem les aventures que li passaven al pare del protagonista així i com també la nostra opinió personal sobre la lectura.

Hem parlat sobre els llocs tan fantàstics que es descriuen en el llibre i a partir d’aquí hem dibuixat éssers imaginaris. Primer hem fet el cap i ens hem intercanviat els dibuixos. Després hem fet el mateix amb el tronc i les extremitats inferiors . Cal dir que han sortit uns dibuixos molt originals, estrambòtics i curiosos. També ens hem inventat una petita història entre tos en la qual estava prohibida la paraula “i”.
Les mestres de llengua del Cicle Mitjà i Cicle Superior volem donar les gràcies a l’editorial Edebé per obsequiar-nos amb aquesta animació a la lectura i a l’actor Gabriel Solans el seu magnífic treball .