15 de gener del 2014

Trobada Equips de Pastoral (2013)

TROBADA EQUIPS DE PASTORAL
El dijous 28 de novembre es van reunir a Vic els Equips de Pastoral de les 36 escoles Vedruna de Catalunya.  
L’objectiu de la trobada va ser acompanyar la tasca, important i no fàcil, de l’animació pastoral de les escoles.
 


Després d’un espai de benvinguda i pregària, en Xavier Guix, psicòleg i escriptor, ens va entusiasmar amb una xerrada entorn de l’objectiu d’enguany: “Relaciona’t i creix”.   Com a bon comunicador, va saber transmetre la necessitat que tots tenim de teixir bones relacions entre nosaltres.  Ens deia: “Les coses no són com són, son com sóc”, una veritat que cal tenir present a cada moment per tal de ser més objectius en l’anàlisi del que ens passa, del que ens envolta, del que ens traspassa...

Es remarcava la necessitat de camins d’acompanyament, començant pels espais de silenci per tal que la persona es retrobi i contacti amb ella mateixa. Aturar-nos i sentir que cal cuidar i ser conscients del nostre món interior, que és on retrobem la Presència d’Aquell que forma part de nosaltres , íntimament teixits.  És allò de Ramana Maharshi “Que sé jo, allà on acabo jo i comences Tu?”.
Després de la xerrada i col·loqui va ser el moment de presentar els objectius i accions diverses d’aquesta nova etapa que hem iniciat: Un sol Equip de Pastoral Educativa Vedruna Catalunya que vol acompanyar la tasca que cada equip porta a terme a la seva escola.