26 de març del 2015

APRENEM MÉS SOBRE LA SANG

El dimarts dia 24 de març i, per tal de seguir treballant el Projecte de l'escola d'aquest curs LA SANG, ha vingut una representació del personal sanitari de la Clínica Montserrat de Lleida dirigida per la gerent d'aquest centre hospitalari, la Senyora Anna Guiró (Tieta de la Martina i l'Albert Roig).


Durant el matí han passat els diferents cicles per la Sala les Fonts i allí han realitzat diferents tallers, escoltant primer l'explicació teòrica.



EDUCACIÓ INFANTIL  I CICLE INICIAL


Els alumnes de P3, P4, P5, primer i segon han gaudit molt amb els tallers sobre la sang que ens han presentat les infermeres de l'hospital Montserrat (VITHAS). Han representat els diferents components de la sang amb globus de colors variats: groc per les plaquetes, blanc pels glòbuls blancs i vermell pels glòbuls vermells. Ens han explicat com ens afecten els virus si ens fem una ferida. Tots han sortit molt contents amb els seus globus.
També han fet el simulacre del circuit sanguini dins una vena i com actuen els diferents components de la sang quan hi ha una malaltia o bé quelcom que alteri el funcionament habitual. 










CICLE MITJÀ I CICLE SUPERIOR


Els alumnes de tercer, quart, cinquè i sisè han après molt amb la presència d'aquest personal sanitari a la nostra escola. Ens han explicat com hem de cuidar la nostra sang, com ha de ser la nostra alimentació per estar sans, com ens afecten els virus i les diferents malalties, què és i en què consisteix el cicle cardíac, com hem d'actuar davant una hemorràgia nassal, què és el pols i on ens el  podem trobar...

Després de l'explicació teòrica hem anat a la pràctica.
Cadascun dels alumnes han pogut experimentar amb l'estetoscopi i s'han escoltat el ritme cardíac els uns altres, també les infermeres els han pres la pressió amb el tensiòmetre i han gaudit d'allò més visualitzant els diferents components d'una gota de sang amb un microscopi.









Des d'aquí volem donar les gràcies a la Senyora Anna Guiró i al fantàstic equip d'infermeres de la Clínica Montserrat de Lleida que han vingut a la nostra escola a explicar-nos tantes coses interessants sobre la sang i per fer-ho tan dinàmic i experimental.

Moltes gràcies!!!