8 de març de 2016

AUDICIÓ MUSICAL A TÀRREGA: "EL CARNAVAL DELS ANIMALS"

Avui dimarts dia 8 de març, els alumnes de quart han anat al Teatre Ateneu de Tàrrega a veure l'audició musical "El Carnaval dels Animals" de  Camille Saint-Saëns.

Es tracta d’una sàtira humorística creada per ser un divertiment entre amics en petites sessions privades, ja que hi ha moviments que són paròdies musicals i fan burla d’intèrprets o compositors de l’època (tortugues, fòssils, pianistes...). Per aquest motiu, Saint-Saëns no va permetre que la suite fos accessible al públic ni publicada fins després de la seva mort. Només va donar permís a la prestigiosa ballarina russa Anna Pavlova per poder interpretar «El cigne», peça que ella va donar a conèixer arreu del món (interpretant la coreografia de Mikhail Fokine). Les primeres interpretacions de l’obra sencera es van fer l’any 1922, i des de llavors El carnaval dels animals s’ha convertit en una de les obres més interpretades i conegudes de l’autor.

Hi havia deu músics tocant els següents instruments· Flauta travessera · Dos violins · Clarinet · Viola· Xilòfon/Glockenspiel · Violoncel · Dos pianos · Contrabaix.

Ha estat una experiència molt divertida. Els músics ens han explicat l'obra d'una manera motivadora, entenedora i molt molt molt emocionant, fent participar de manera molt activa tots els alumnes del teatre.

Ens ha agradat moltíssim!!