5 de març del 2016

SORTIDA SEGON TRIMESTRE CICLE SUPERIOR

Aquest divendres dia 4 de març, els alumnes de Cicle Superior, vam realitzar la sortida corresponent al segon trimestre que, com sempre, esta lligada al tema del Projecte InterdisciplinariEl reciclatge.

Primer vam anar a la Plata de Compostatge i a l'Abocador Comarcal de l'Urgell a Tàrrega. Les guies, la Dolors i la Carme, ens vam explicar els equips dels quals disposa la planta: pala carregadora, triturador de material vegetal, equip separador per aire de recirculat vegetal, compactador de residus, homogeneïtzador i remolc amb ganxo portacontenidors. També ens van explicar tot el procés de maduració i compostatge que s'hi du a terme.
La capacitat de tractament de la planta és de 10.000 tones de fracció orgànica per any i dóna servei a la comarca de l’Urgell i altres comarques veïnes (Segarra, Noguera, Pla d’Urgell i Solsonès)
Després vam visitar l'Abocador, el qual,  es divideix en dues parts: dipòsit controlat de residus sòlids urbans (RSU) i dipòsit controlat de terres i runes. En el dipòsit d’ RSU es reben i dipositen els residus no reciclables generats a la comarca, així com els residus industrials assimilables a urbans no reciclables generats per les indústries, empreses i tallers de la comarca de l’Urgell. D’altra banda, al dipòsit de terres i runes s’hi aboquen els residus de la construcció i la demolició provinents de les obres efectuades a la comarca.

Quan vam acabar la visita vam anar a Cal Trepat on primerament hi vam dinar i després vam realitzar una visita guiada per la Marta i la Roser, la qual és una visita entesa  com un viatge al túnel del temps endinsant-nos cap a un passat industrial i social on la fàbrica Trepat esdevindrà una eina interpretativa del segle passat al nostre servei. 

Ha estat una sortida enriquidora, interessant i, a la vegada, divertida. Ens ho hem passat d'allò més bé!!